Mübadil Torunlarıyla Tuzla’dan Anadolu’ya

Tuzla’dan Anadolu’ya Yöresel Geceler’de mübadil torunları bir araya geldi.
Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Tuzla’dan Anadolu’ya Yöresel Geceler Rumelililer Gecesi’ne Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Rumelililer Derneği (TURUD) Başkanı Mustafa Sezer, TURUD Kurucu Başkanı İbrahim Nazmi İş, Tuzla Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Çabuk, Serhan Kural, Av. Mehmet Çelikel ve Dr. Turgut Özcan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Tuzla Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri Rumeli yöresi halk oyunları ile davetlileri coşturdu. Rumeli TV yapımcısı, sunucu ve sanatçı Süleyha Solak’ın konserinde coşku tavan yaptı. Tuzla’dan Anadolu’ya Yöresel Geceler Rumelililer Gecesi, www.tuzlaweb.tv tarafından canlı yayınlandı.

Geçmişimize Sahip Çıkıyoruz, Geleceğimizi Birlikte Oluşturuyoruz
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Rumelililer Gecesi’nde yaptığı konuşmada geçmişten geleceğe köprü kurduklarını söyledi. Rumelililer ile Ata topraklarına mübadele gezisi düzenlediklerini de hatırlatan Başkan Yazıcı, “Biz Tuzla’da hem geçmişimize sahip çıkıyoruz hem de geleceğimizi birlikte oluşturuyoruz. Hemşehri Dernekleri Platformu, Hemşehri Dernekleri Festivali, Kadın Şöleni ve Yöresel Geceler’de kültürümüzü yaşatıyor, gençliğimize ve çevremize tanıtıyor, bu mirası geleceğe aktarıyoruz.” dedi. 

Rumeliler’den Başkan Yazıcı’ya Doğum Günü Sürprizi
Tuzla Rumelililer Derneği (TURUD) Başkanı Mustafa Sezer, katkılarından dolayı Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya plaket vererek teşekkür etti. Rumelililer, Başkan Yazıcı’nın doğum günü nedeniyle pastayla sürpriz yaptı. Başkan Yazıcı ve eşi, pastayı birlikte keserek ikram etti.