İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) Tarafından “Proje Yazma ve Yürütme (PCM) Eğitimi” Düzenlendi

İstanbul Kalkınma Ajansı ile Tuzla Belediyesi işbirliğiyle “Proje Yazma ve Yürütme ( PCM) Eğitimi” Programı düzenlendi. 3 gün süren eğitime üniversiteler ve resmi kurumların temsilcileri katıldı.
Tuzla Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce Tuzla Belediyesi Orhanlı Ek Hizmet Binası’nda düzenlenen eğitim, Bağımsız Proje Değerlendiricisi, Kıdemli Proje Uzmanı End. Yük. Müh. İbrahim Coşkun tarafından verildi. Tuzla Belediyesi, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Tuzla Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Tuzla Gençlik Merkezi, Sabancı Üniversitesi, Okan Üniversitesi, Piri Reis Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Gedik Üniversitesi ve Orhanlı Mesleki & Teknik Anadolu Lisesi temsilcileri, ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşların mali desteklerinden daha fazla yararlanması; proje hazırlama, yazma ve uygulama kapasitelerini geliştirme amacıyla Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi (PCM) aldılar.
Eğitimde; Proje Kavramı ve Proje Döngüsü Yönetimi, Planlamada Mantıksal Çerçeve Yaklaşımı, Durum Analizi (Sorun Analizi, Hedef Analizi, Strateji Analizi ve Paydaş Analizi), Mantıksal Çerçeve Matrisi, Durum Analizinden Mantıksal Çerçeve Matrisine Geçiş, Dikey Mantık (Genel Hedef, Proje Amacı, Sonuçlar, Faaliyetler Arasındaki İlişki), Mantıksal Çerçeve Matrisinde Ön Koşul ve Varsayımlar, Risk Analizi, Mantıksal Çerçeve Matrisinde Göstergeler ve Doğrulama Kaynakları, Başvuru Rehberlerinin Değerlendirilmesi, Başvuru Formu ve Ekleri (Bütçe, Mantıksal Çerçeve, Özgeçmişler)  ile Destekleyici Belgelerin Tanıtımı konuları ele alındı ve teorik düzeyde ele alınan konular grup çalışması pratiği ile pekiştirildi.
Proje Eğitimi sonrasında katılımcılar, almış oldukları bu eğitimden dolayı memnun olduklarını ifade ederek katkılarından dolayı da Tuzla Belediyesi’ne çok teşekkür ettiler. Katılımcılar bu 3 günlük Proje Eğitimi için daha sonra İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından gönderilecek olan Katılım Sertifikası da alacaklar.