Gençlik, Değerlerimizi Geleceğe Taşıyor

Tuzla Belediyesi Bilgi Evleri’nin veli toplantısına katılan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Değerlerimizi geleceğe taşıyacak gençlerimiz için Tuzla Belediyesi olarak imkanlarımızı seferber etmeye devam ediyoruz” dedi.
Tuzla Belediyesi Bilgi Evleri, eğitim öğretim yılının ilk dönemini veli toplantısında değerlendirdi. İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, Tuzla Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güven Ada, öğrenciler ve velileri katıldı.

Gençlerimiz Bilgiyle Süsleniyor, Manevi Değerlerle Besleniyor
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla’nın kendilerine bir bütün olarak emanet edildiğini söyledi. Bu bilinçle hareket ederek hizmetlerini sürdüklerini belirten Başkan Yazıcı, toplumun her kesimine ulaştıklarını söyledi. Başkan Yazıcı, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Çocuklarını bize güvenerek gönderen, Bilgi Evi’nde bilgilenmesini, bilgiyle süslenmesini, milli ve manevi değerlerle beslenmesini sağlayan niyetinden dolayı velilerimize teşekkür ediyorum.
Tuzla Belediye Başkanı olduğum 2009 yılından beri hep bir anlayışla yola çıktığımızı söyledik. Bu kentin her şeyi bize emanet. Bu kente bir emanet şuuruyla, ecdadın dediği gibi şehri emin olarak bu emaneti en iyi şekilde götürmeye çalışıyoruz. Gayretimizi çabamız hep bu emaneti en iyi şekilde teslim edebilmektir. Gönül Elleri Çarşısı ile, bütün şehri güzelleştiren hizmetlerimizle, sosyal tesislerimizle hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Gönül Elleri Çarşısı ile 10863 aileye ulaşarak engellisi, dulu, yetimi, sosyal açıdan dezavantajlı her kesimiyle ilgilendik. Kamuya hizmet binaları yaparken yaşlılarımızı unutmadık, engellilerimizi de gözümüzden ayırmadık.  Aynı zamanda bütün değerlerimizi geleceğe taşıyacak gençlerimizi düşündük.”

Gençlik Nasıl Bir Teminat Olacak?
“Her yerde geleceğimizin teminatı gençler diye duyarsınız. Bu teminat nasıl bir teminat?” sorusunu soran Başkan Yazıcı, yanıt içeren açıklamasına şu şekilde devam etti: “Bunu aile, devlet, millet, medeniyet olarak düşünebilirsiniz. Gençlerimizin geleceğimizin teminatı olduğunu göstermenin yolu, gençlerin gerçekten teminat olduğunu bilerek hareket ederek sağlanır. Bu ülkeyi, devleti, milleti, medeniyeti, milli ve manevi değerlerimizi, aile olarak gelecek nesillere aktarılacak soyumuzu ve medeniyet iddiamızı aktaracağımız sevgili gençleri şimdiden ele almamız gerekiyor. Geleceğimizin teminatı derken neyi kastettiğimizi çok iyi bilerek hareket etmeliyiz.”
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, gençliği yetiştirmek için 2 noktaya dikkat çekti: “Kendi ayakları üzerinde duran gençler yetiştirmemiz lazım. Gençlerin iyi bilgiyle donanması ve hobilerle kendini yetiştirmesi lazım”

Aklıyla Hareket Edemeyen Bir Nesil Oluşturmak İstiyorlar
Başkan Yazıcı, Tuzla Belediyesi’nin eğitim alanındaki hizmet birimlerinin gençliğin yetiştirilmesi için ev ve okuldan sonra 3. adres olarak hizmet verdiğini söyledi. Velileri özellikle madde bağımlılığı konusunda dikkatli olmaya davet eden Başkan Yazıcı, “Madde bağımlılığı bir nesli yavaş yavaş öldürerek aklıyla hareket edemeyen bir nesil oluşturmak üzere devletler üzerinde oyun oynanıyor” ifadesini kullandı.
Tuzla Belediyesi Bilgi Evi kursiyerlerinden Nazlı Cin, “Bize bu imkanı verdiğiniz için size çok teşekkür ediyorum” diyerek Başkan Yazıcı’ya bir buket çiçek verdi. Başkan Yazıcı da bu jeste, “Onlar birer çiçek. Biz de onları en iyi şekilde büyüteceğiz” yanıtını verdi.
Tuzla Belediyesi Bilgi Evleri’nin veli toplantısında ilk dönemin değerlendirmesi yapıldı. Bilgi evi öğrencileri, yeteneklerini sahneledi.