Tuzla Belediyesi Bilgi Evleri, Çanakkale Ruhu’nu Tuzla’ya Taşıdı

Tuzla Belediyesi Bilgi Evleri öğrencileri ve öğretmenleri, “100.Yılda Çanakkale Ruhu-Ata ve Dede'” programında şehitlerimizi gururla andı.
Tuzla Belediyesi Bilgi Evleri, Çanakkale Ruhu’nu aynı heyecan ve aynı gururla tiyatro sahnesine taşıdı. Tuzla Belediyesi Bilgi Evleri öğrencileri ve öğretmenleri, “100.Yılda Çanakkale Ruhu-Ata ve Dede'” programında şehitlerimizi gururla andı. Türküler ve tiyatrodan oluşan programı Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, Tuzla Belediyesi Meclis Üyesi İ.Nazmi İş, Tuzla Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güven Ada ile vatandaşlar ilgiyle takip etti.

Türküler Çanakkale’yi Anlattı
Savaş alanı ve köylerde yaşanan acıların ele alındığı tiyatrolar, yaşanmış hikayelerin anlatımı ile türkülerde buluştu. Duygusal anların yaşandığı program büyük beğeni topladı. Programda askerlerin erzak yardımı için kaldırılan tren ile ilgili olarak “Kara Tren” ve savaşa gönderdiği eşi ve oğlu için yazılmış olan “Eledim Eledim” türkülerine yer verildi. Tuzla Belediyesi Bilgi Evleri öğretmenleri “Hey On beşli” türküsünün aslında bir ağıt olduğunu vurguladı.
Şehit isimlerinin okunduğu sahnede izleyiciler arasında gizlenmiş olan askerler “Burada” diyerek dikkatleri üstlerine çekti, seyircileri duygulandırdı.