Tuzla Belediyesi Mutlu Aile Okulu’nun 1. Kapanış Şöleni İstanbul Boğazı’nda Gerçekleştirildi

Tuzla Belediyesi ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliğiyle düzenlenen Mutlu Aile Okulu’nun 1. kapanış şöleni İstanbul Boğazı’nda gerçekleştirildi.
Tuzla Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 10 Şubat 2015’te 7 eğitim merkezinde “Mutlu Aile İyi Gelecek” temasıyla başlayan Mutlu Aile Okulu, 400 ailenin katılımıyla düzenlenen şölenle sona erdi. Mutlu Aile Okulu’nun 8 hafta süren eğitiminin konularını Kadın ve Erkek Psikolojisi, Evlilikte İletişim Teknikleri, Evlilikte Çatışma ve Aldatma, Evlilikte Gelin Kayınvalide Problemleri, Yaygın Anne Baba Tutumları, Çocuklarda Davranış Problemleri ve Madde Bağımlılığı, Evlilikte mahremiyet başlıkları oluşturdu.

Bütün İmkanlarımızı Sunuyoruz
Şölene ailesi ile birlikte katılan Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, Mutlu Aile Okulu’nun Tuzla Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projelerinden birisi olduğunu söyledi. Toplumun geleceği için ailenin önemine değinen Özcan, “Tuzla Belediyesi olarak sosyal sorumluluk projelerine önem veriyoruz. Sosyal belediyecilik hizmetlerine önem gösteriyor, bütün imkanlarımızı sunuyoruz. Sizlere de bu programlardan yararlanmak kalıyor. Tuzla Kaymakamlığı ile birlikte bir sosyal sorumluluk projesini daha uyguluyoruz. Madde bağımlılığı ile mücadele kampanyasını başlattık. Madde bağımlılığı ile ilgili mücadeleyi hep birlikte ele ele yapıyoruz. Sizin de bu mücadeleye gönüllü katkınızı bekliyoruz.” dedi.
İstanbul Kadın Platformu Derneği Başkanı Şengül Yiğit de konuşmasında eğitime katılan ailelerin iletişimindeki değişikliklere dikkat çekti.
Programda, Mutlu Aile Okulu’na katılan ailelere katılımlarından ötürü teşekkür belgesi verildi. Rehber eşliğinde süren boğaz turunda çocuklar palyaçolarla oyunlar oynayarak eğlendi. Aileler de sevdikleriyle beraber İstanbul Boğazı’nın doyumsuz manzarasını keyfini yaşadı.