Yöresel Geceler’de Birlik ve Beraberliğimizi Yaşatıyoruz

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Yöresel Geceler’de birlik ve beraberliğimizi yaşatıyoruz. Allah bu birlik ve beraberliğimizi bozmasın” dedi.
6. Geleneksel Tuzla’dan Anadolu’ya Yöresel Geceler’de 24 Mayıs 2015 Pazar günü Bitlisliler Gecesi düzenlendi. Tuzla sahil tören alanında düzenlenen geceye AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Çelikel, Tuzla ve çevresinde yaşayan Bitlisliler katıldı.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, gecede yaptığı konuşmada Bitlisliler’i selamladı. Tuzla’dan Anadolu’ya Yöresel Geceler’de kültürel zenginliğin yaşatıldığını belirten Başkan Yazıcı, “Tuzla’da birlik ve beraberliği yaşatıyoruz. Bunu geliştirmeyi amaçlıyoruz. Bu makamların hepsi gelip geçici. Makamların hepsi gelip geçer ama geride eser bırakmak, hoş bir seda, insanların dimahlarında güzel izler bırakmak lazım. Onun dışındakilerin hepsi boştur, hepsi geçersizdir” dedi.
Tuzla’dan Anadolu’ya Bitlisliler Gecesi’nde Bitlis yöresi halk oyunları ekibi yörenin kültürünü izleyicilere yansıttı. Bitlisliler, yöresel sanatçıların şarkıları eşliğinde halay çekip eğlendi.