Kültürel Zenginliğimizi Birlikte Yaşatacağız

Ağrılılar Gecesi’nde konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “bütün değerlerimizi, bizim zenginliğimiz, birlik ve beraberliğimizin yegane temeli olan kültürümüzü hep birlikte yaşatacağız.” dedi.
6. Geleneksel Tuzla’dan Anadolu’ya Yöresel Geceler’de 29 Mayıs 2015 Cuma günü Ağrılılar Gecesi düzenlendi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla ve çevresinde yaşayan Ağrılılar’la gecede bir araya geldi. Başkan Yazıcı, Ağrılılar Gecesi’nde yaptığı konuşmada Yöresel Geceler’in amacına ulaştığını söyledi. Başkan Yazıcı, “Başladığımız günden itibaren amacına ulaşan ve her akşam güzel bir toplulukla beraber birlik ve beraberliğimizi en güzel şekilde sergilediğimiz bir alandayız. Biz Tuzla’da kültürlerin yoğrulduğu bir mekan oluşturuyoruz. Kültürel zenginliğimizi ortaya koyuyoruz. Tuzla’dan İstanbul’a, Türkiye’ye tatlı bir rüzgar esmesine hep beraber sebep olduk. 6 yıldır sürdürdüğümüz bu programı güzel bir şekilde uygulamaya ve geliştirmeye çalışıyoruz. Bundan sonra da inşallah daha güzel işleri birlikte yapacağız. Kültürümüzü, sosyal hayatımızı, geleneklerimizi, göreneklerimizi hep beraber burada yaşatacağız. Ağrı’dan Edirne’ye, Sinop’tan Antalya’ya bütün değerlerimizi, bizim zenginliğimiz, birlik ve beraberliğimizin yegane temeli olan kültürümüzü hep birlikte yaşatacağız” şeklinde konuştu.
Tuzla’dan Anadolu’ya Ağrılılar Gecesi’nde Halk Oyunları ekibinin folklor gösterisi ayakta alkışlandı. Yöre sanatçıları, şarkıları ve türküleri ile hemşehrilerine seslendi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, gecede Ağrılılar ile birlikte halay çekti.