Tuzla’dan Anadolu’ya Yöresel Geceler’in Finalini Kastamonulular Gerçekleştirdi

Tuzla Belediyesi ve 22 hemşehri derneği işbirliğiyle düzenlenen 6. Geleneksel Tuzla’dan Anadolu’ya Yöresel Geceler’in finalinde Kastamonulular Gecesi düzenlendi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Hemşehri derneklerimizle işbirliğimizi sürdürmeye devam edeceğiz” mesajı verdi.
6. Geleneksel Tuzla’dan Anadolu’ya Yöresel Geceler, 31 Mayıs 2015 Pazar günü Kastamonulular Gecesi ile sona erdi. Tuzla sahil tören alanında düzenlenen geceye Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci, AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı Hulusi Şentürk, AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcıları Ahmet Çabuk, Serhan Kural, Dr. Turgut Özcan, Tuzla ve çevresinde yaşayan Kastamonulular katıldı. 

Elbüz, Başkan Yazıcı’ya Teşekkür Etti
Tuzla Kastamonulular Derneği Başkanı Hasan Elbüz, Yöresel Geceler’i düzenleyen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür etti. Elbüz, “Tuzla Belediyesi’nin Türkiye’de emsali olmayan organizasyonu sağlayan, Tuzla’mızın onuru, gururu, şehri emini Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür ederiz” dedi. 

Birlik ve Beraberliğimizi Perçinleştirdik
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Kastamonulular Gecesi’nde yaptığı konuşmada hemşehri dernekleriyle işbirliğini sürdüreceklerini söyledi. Başkan Yazıcı, “Bu yıl 6.sını gerçekleştirmiş olduğumuz Tuzla’dan Anadolu’ya Yöresel Geceler’de hemşehri derneklerimizle birlik ve beraberliğimizi perçinleştirdik. 1 aydır devam eden yöresel gecelerde kültürümüzün zenginliğini birlikte yaşadık. Daha güzel işleri de yine birlikte başaracağız. Hemşehri derneklerimizle işbirliğimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Geleceğimizin teminatı gençlerimizin geleneğimiz, göreneğimiz ve kültürümüze sahip çıkarak yetişmesi için de imkanlarımızı seferber etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Tuzla’dan Anadolu’ya Kastamonulular Gecesi’nde Kastamonu, tanıtım filmi ve tiyatro ile tanıtıldı. Yöresel sanatçıların konseri ile renklenen gece, havai fişek gösterisi ile sona erdi.