Tuzla Belediyesi Mutlu Aile Okulu, 2 . Mezunlarını Verdi

Tuzla Belediyesi ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliğiyle düzenlenen Mutlu Aile Okulu’nun 2. kur eğitim programı tamamlandı. 140 aile sertifikalarını alıp yeni bir yaşama merhaba dedi.
Tuzla Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Tepeören Cemil Türker İlkokulu, Aydınlı Hacı Bektaşi Veli Semt Konağı, Emlak Konutları Anne Çocuk Eğitim Merkezi ve Tuzla Sahil Sahnesi’nde düzenlenen 2. kur eğitimine 140 aile katıldı. “Mutlu Aile İyi Gelecek” temasıyla 4 hafta süren eğitimde Kadın ve Erkek Psikolojisi, Evlilikte İletişim Teknikleri, Evlilikte Çatışma ve Aldatma, Evlilikte Gelin Kayınvalide Problemleri, Yaygın Anne Baba Tutumları, Çocuklarda Davranış Problemleri ve Madde Bağımlılığı, Evlilikte mahremiyet konularında eğitim verildi. Kursiyerler, Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen kapanış programında bir araya geldi. 

540 Ailenin Yüreğine Dokunduk
Tuzla Belediyesi Mutlu Aile Okulu’nun proje danışmanı, İstanbul Kadın Platformu Derneği Başkanı Şengül Yiğit, iki eğitim programında 540 ailenin eğitim aldığını hatırlattı. Mutlu Aile Okulu eğitimlerine devam edeceklerini belirten Yiğit, “Tuzla Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı’ya, Mutlu Aile Okulu’na katılan ailelere, Tuzla Belediyesi yetkililerine teşekkür ediyorum. Program süresince çok büyük bir heyecanla buluştuk. Bu programın en büyük ödülü, evlerinizde aşk ve muhabbetle hayata devam etmektir. Bugüne kadar 540 ailenin yüreğine dokunduk. Mutlu Aile Okulu programımıza Ramazan ayından sonra devam edeceğiz. Hep birlikte yeni konu başlıklarıyla Mutlu Aile Okulu programına devam edeceğiz” dedi. 

Aile Kültürümüzü, Anlayışımızı Kaybetmemeliyiz
Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, Tuzla’da sosyal projelerin her alanda öncelik taşıdığını söyledi. Mutlu Aile Okulu’nun Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın önem verdiği projeler arasında ilk sıralarda yer aldığını belirten Özcan, “Bizim aile kültürümüzü, anlayışımızı korumalı, kaybetmemeliyiz. Biz, bu kıymetli yapımıza sahip çıkarak onu koruyabiliriz. Toplumun en önemli yapı taşı ailedir. Eğer aile sağlıklı, eğitimli, bilgili, güçlü, mutlu olmazsa mutlu bir toplum da olmaz. Biz bütün sosyal projeleri ciddi anlamda destekliyoruz ve desteklemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.  Özcan, katılımcıları Tuzla Belediyesi’nin eğitim ve sosyal hizmetler sunan birimlerine davet etti. 
Programda, Mutlu Aile Okulu’na katılan ailelere teşekkür belgeleri verildi.