Tuzla Belediyesi'nden Baba-Oğul Doğa Kampı

Tuzla Belediyesi Gençlik Doğa Kampı, hafta sonunda Baba-Oğulları ağırladı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da kampa 2 çocuğuyla birlikte katıldı.
Tuzla Belediyesi Gençlik Doğa Kampı, 5 haftada yaklaşık 1000 gence kapılarını açtı. Gruplar halinde kampa katılan gençler, doğayla baş başa bir ortamda unutmayacakları günler yaşadı. Tuzla Belediyesi’nin kampı, bu hafta sonu farklı ve bir o kadar da dikkat çekici bir organizasyona daha ev sahipliği yaptı. Kampın misafirleri babalar ve oğullarından oluştu. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da kampa 2 oğluyla birlikte katıldı. Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan da kampta çadır kurdu. 20 baba-oğulun katıldığı kampta, aradaki yaş mesafesi ortadan kalktı, birlikte yapılan etkinlikler ve organizasyonlar ile 2 keyifli gün yaşandı.

Baba-Oğul Kampta Birlikte Ter Döktü
Kampa katılan babalar ve çocukları, 2 gün ve 1 gecede her faaliyeti birlikte gerçekleştirdi. Yürüyüş, bisiklet parkuru, macera parkuru, okçuluk, binicilik ve paintball gibi faaliyetlerde keyifli saatler geçiren babalar ve oğulları, yine birlikte kitap okudu, ödüllü yarışmalarda birlikte ter döktü ve eğlendi. Doğal bir ortamda yüz yüze kurulan iletişimle zamanı doyasıya değerlendiren 2 kuşağın temsilcileri, hafızalarından kazınmayacak bir hafta sonu geçirdi. 

Başkan Yazıcı da Kampa Çocuklarıyla Birlikte Katıldı
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, kampa çocukları Ömer Faruk ve Ensar Yavuz ile birlikte katıldı. Kampın mimarı olan Başkan Yazıcı, Baba-Oğul kampında parkurları da ilk kez kullanma fırsatı buldu. Başkan Yazıcı, macera parkurunda sarf ettiği eforun ardından oğlu Ömer Faruk ile tırmanma duvarında yarıştı. 

Kampta Sigarayı Bırakan Baba İçin Pasta Kesildi
Tuzla Belediyesi Baba-Oğul Kampı, sağlıklı yaşam için yapılan tercihin de kutlamasına tanıklık etti. Oğluyla birlikte katıldığı kampta sigarayı bırakan Op.Dr. Ahmet Yavuz Balcı’nın kararı, pasta kesilerek kutlandı. 

Baba-Oğul Arasındaki İletişimi Güçlendirdik
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, kampın nesiller arasında güçlü bir iletişim kurmaya olanak sağladığını söyledi. Gelişen teknoloji, iş hayatının yoğunluğu gibi faktörlerin aile içi iletişimi sekteye uğrattığını belirten Başkan Yazıcı, “Baba-oğul, anne-kız kamplarıyla doğal bir alanda birbirini daha iyi anlayan aile fertleri, gençlerin kendilerine örnek aldıkları büyüklerinin hayata bakış açısını, bilgi ve tecrübesini nasıl kullandığını gösteren, büyüklerin de evlatlarının fiziki ve ruhsal gelişimini yakından görmesini sağlayan samimi bir ortam hazırladık. Kampa katılan misafirlerimize teşekkür ediyorum. Hayat hep bir mücadeleyle geçiyor ama aile fertlerinin birlikte sergilediği mücadelede başarının kaçınılmaz olduğunu biliyoruz. Biz de burada gençliğin enerjisini yaşanmışlıkların tecrübesiyle buluşturuyor, bağları kuvvetlendiriyoruz” dedi.
Tuzla Belediyesi Gençlik Doğa Kampı, Kurban Bayramı’nın ardından anne-kız kampına da ev sahipliği yapacak.