Sokak Oyunları Olimpiyatı’nın Şampiyonları, Ödüllerini Başkan Yazıcı’nın Elinden Aldı

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Sokak Oyunları Olimpiyatı’nda dereceye giren ilkokul öğrencilerini ödüllendirdi.
Tuzla Belediyesi ve Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Sokak Oyunları Olimpiyatı düzenledi. Tuzla’daki 22 ilkokulda son sınıf öğrencilerinin katılımıyla düzenlenen Tuzla Belediyesi Sokak Oyunları Olimpiyatı’nın finali, Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı’nda düzenlendi. Okullarında birinci olan ekipler, top sektirme, misket, seksek, mendil kapmaca, ip atlama, yakan top, ebe tura 1-2-3, dokuz taş, sandalye kapmaca ve tavşan kaç oyunlarında hem yarıştı hem de eğlendi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'nın katıldığı oyunlarda minikler kıyasıya yarıştı. İp atlama, dokuz taş, mendil kapmaca gibi sokak oyunlarının oynandığı yarışmaların sonucunda dereceye girenler ödüllerini Başkan Yazıcı'nın elinden aldı. Başkan Yazıcı'nın oyunlar esnasında çocuklara katılması renkli görüntülerin oluşmasına neden olurken, oyunların sonunda dereceye girerek hediyelerine kavuşan miniklerin mutluluğu ise görülmeye değerdi.

Sokak Oyunları Yaygınlaşmalı
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ödül töreninde yaptığı konuşmada sokak oyunlarının çocuk gelişimi açısından önemine dikkat çekti. Başkan Yazıcı, “Asıl mesele biraz daha teknolojiden uzak oyunlara yönelmek. Teknolojiden biraz uzak kalabilmek, biraz daha elektronik oyunlardan, bilgisayar oyunlarından uzak kalabilmek. Bu oyunların yaygınlaştırılması için geleneksel hale gelen bu yarışmaları arttıracağız. Okullarımızda hocalarımızdan yine daha çok destek bekliyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz."
Etkinlik sonunda Başkan Yazıcı, miniklerle birlikte toplu fotoğraf çektirdi.