Aynı Sofrayı Paylaşanların Kardeşliği Tuzla’da

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, Evliya Çelebi Mahallesi sokak iftarında mahalle sakinleriyle iftar açarak Ramazan’ın bereketini paylaştı.
Tuzla Belediyesi, Evliya Çelebi Mahallesi sokak iftarını Selvi Caddesi’nde gerçekleştirdi. 2000 kişinin aynı sofrada buluştuğu iftara Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcıları, Tuzla Belediyesi Meclis Üyeleri, Tuzla Belediyesi Birim Müdürleri ve Evliya Çelebi Mahallesi sakinleri katıldı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, iftardan önce tek tek masaları gezerek misafirleri selamladı.

Başkan Yazıcı: Aynı Anneden Olanlar Değil Aynı Sofrayı Paylaşanlar Kardeştir
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, iftar öncesi yaptığı selamlama konuşmasında birlik ve beraberliğe çok önem verdiklerini söyledi. Başkan Yazıcı, “Bu mübarek Ramazan ayında yapmış olduğumuz ibadetleri ve tutmuş olduğunuz orucu Rabbim yüce katında kabul etsin. Amacımız sizinle aynı sofrayı paylaşmak. Aynı mahallede, aynı sokakta, aynı binada oturanların bile zaman zaman birbirinden uzak kaldığını görmek bizleri üzüyor. Amacımız mübarek Ramazan ayı ile beraber aslında 365 gün Tuzlamız’da sizinle aynı sokakta, aynı yerde bütün Tuzlalılar ile bir arada bulunabilmek. Ramazan buna bir vesile oldu. Bu iftar soframızı şenlendirdiniz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ama asıl sizlere bu iftar soframızı şenlendirdiğiniz için teşekkür ediyorum. Şu anda İstanbul’da her yerde olduğu gibi Tuzlamız’da da bu sokak iftarlarını yapıyoruz. Bugün hem burada hem de Şelale Eğitim Parkı’nda hemşeri dernekleriyle bütün vatandaşlarımızla aynı sofrayı paylaşmak istiyoruz. Çünkü inanıyoruz ki aynı anneden olanlar değil aynı sofrayı paylaşanlar kardeştir. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Biz Tuzla’da bu birlik ve beraberliğimizi tesis etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Siz değerli vatandaşlarımız da bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadınız. Allah sizden razı olsun.” şeklinde konuştu.

Bir Ramazan’ı Daha Hep Birlikte Yaşıyoruz
Aynı masada Ramazan’ı karşılamanın mutluluk verici olduğunu belirten AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci “ Masamızı şenlendirdiğiniz için, bu iftar sofrasında bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize canı gönülden teşekkür ediyorum. Ne mutlu bize ki bir Ramazan’ı daha hep birlikte yaşıyoruz. Daha dün gibi geçen senede bu sokakta sizlerle birlikte bu masanın etrafında Ramazan ayını yaşadık ve Allah’a hamd olsun ki bugün burada sizlerle aynı masayı paylaşıyoruz. İnşallah bundan sonrada nice nice Ramazan aylarında birlikte iftar sofrasını paylaşırız”dedi.

Başkan Yazıcı Tuzla Bitlis Derneklerinin İftarına da Katıldı
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Evliya Çelebi Mahallesi Sokak iftarının ardından Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı’na geçti. Başkan Yazıcı, Tuzla Bitlis Derneklerinin Tuzla Belediyesi Anadolu Kültür Merkezi içindeki sokak iftarına katıldı.