Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı, Ramazan’da da İlklerin Adresi Oldu

Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı, hemşehri dernekleri ve Ramazan etkinlikleri ile Tuzlalılar’a ev sahipliği yapıyor.
Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı içerisinde hizmet veren Anadolu Kültür Merkezi’nde geçtiğimiz hafta sonu sırasıyla Erzincan ve Kastamonu dernekleri sokak iftarı düzenledi. Derneklerin sokak iftarlarında Anadolu Kültür Merkezi içindeki sokak yetmedi, parkın çevresini saran koridor iftarlara ev sahipliği yaptı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci, derneklerin sokak iftarlarına katılarak vatandaşlarla bir araya geldi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, derneklerin sokak iftarlarında yaptığı konuşmada kültürel kaynaşma ve kültürlerin yaşatılmasının önemine değindi. Başkan Yazıcı, “Göreve başladığımda amacımız dernekleri bir çatı altında toplamaktı. Burada bir mekan oluşturarak dernekleri Tuzla ortak paydasında buluşturup zenginliğimiz olan kültürleri kaynaştırmak ve Tuzla’da bir ortak çatı altında ülkemizin bugünlerde daha çok ihtiyacı olan birlik ve beraberliği Tuzla’da yaşayabilmek, yaşatabilmek ve zenginliklerimizi birbirimizle paylaşırken aynı zamanda gelecek nesillere aktarabilmektir. Büyük kentlerdeki en önemli problemlerden bir tanesi yeni nesillerin gelenek, göreneklerimiz ve ananelerimizi bilmemesidir. Bunları onlara öğretecek, onlara bunu yaşatacak olan ancak ve ancak sivil toplum kuruluşlarıdır. Bu konuda hepimiz vebal altındayız. Biz de elimizden gelen ne varsa, mekan sağlamak dahil her konuda söz verdim ve sözümü tutmaya devam ediyorum. Rabbim inşallah birlik ve beraberliğimizi bozmasın” dedi.