Başkan Yazıcı, Çocuk Kitapları Fuarı’nda Kitaplarını İmzaladı

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Çocuk Kitapları Fuarı’na katıldı. Başkan Yazıcı, kaleme aldığı 2 kitabını minik okuyucuları için imzaladı.
Tuzla Belediyesi tarafından çocuklara kitap okumayı sevdirmek amacıyla düzenlenen ve “Eğitim Kenti Tuzla”nın ilkleri arasında yer alan Tuzla Çocuk Kitapları Fuarı, ilk 2 günde 14 bin minik okuyucu, veliler ve öğretmenleri ağırladı. 68 Yayınevinin katıldığı fuarda birbirinden eğlenceli yüzlerce çeşit kitap, minikler için stantta yerini aldı. Fuarda gün boyunca devam eden buluşmalarda çocuklar satın aldıkları kitapları yazarlarına imzalatma fırsatı yakalarken merak ettikleri kahramanları da yazarlardan dinliyor. 2 çadırda hizmet veren fuarın bir kısmı minikleri eğlenceli etkinliklerle buluşturan bir alan olarak ayrıldı. Minikler kitap alışverişinin ardından etkinlik alanında geleneksel gölge oyunları, tiyatrolar ve yarışmalarla tarihte eğlenceli bir yolculuk yapma imkanı da buluyor. Tuzla Belediyesi de, çocuklara uygun kültür yayınlarıyla fuarda yer aldı. 

Başkan Yazıcı, Kitaplarını Çocuklar İçin İmzaladı
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Çocuk Kitapları Fuarı’nı birlikte ziyaret etti. Stant yetkililerinden fuar hakkında bilgiler alan Yazıcı çifti, daha sonra kendi yazdığı kitapları minik okuyucuları için imzaladı. “İnsanın Teknolojik Yalnızlığı” ve “Demokrasi’nin Kısa Tarihi” isimli kitaplarını imzalayan Başkan Yazıcı, çocuklara kitap okumanın öneminden bahsetti. 

Başkan Yazıcı: Genç Nesillere Yatırım Yapıyorum
Çocuk Kitap Fuarında kaleme aldığı kitaplar için düzenlenen imza töreni öncesinde açıklamalarda bulunan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Benim yazdığım kitap minik okurlarıma ağır kaçacak ama İnsanın Teknolojik Yalnızlığı biraz daha iyi olacak. Demokrasi’nin Kısa Tarihi kitabı biraz daha büyük kardeşlerimize etki edecektir. Demokrasinin Kısa Tarihi’ni derlemeye verdik. Bunu da yaparsak kendi kitaplarımla beraber paylaşımlarımı, deneyimlerimi, okuduklarımı çağımızla sentezleyerek yeni nesillere aktarma gayreti içerisinde bir baba, bir doktor ve bir siyasetçi olarak elimden geleni yapacağım. 15 yıl sonraki Tuzla’nın da bize emanet olduğunu düşünerek genç nesillere yatırım yapmaya çalışıyorum” dedi.

Teknolojik Yeni Neslin Kitapla Çok Fazla Arası Yok
Kitap fuarının çocuklar için yararlı olacağını söyleyen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı ise, “Teknolojik yeni neslin kitapla çok fazla arası yok. Yeni neslin daha çok teknolojiyle araları iyi olduğu için, onları kitaplara ısındırmak adına Tuzla’da yapılan böyle çalışmanın yararlı olacağını düşünüyorum. Çok güzel olan bu çalışma için emeği geçenleri tebrik ediyorum” diye konuştu. 

Kitap Okumak Çok Güzel
Aksiyon kitaplarını sevdiğini söyleyen Amir Sargovargın, “Ben kitap okumayı seviyorum. Aksiyon kitabı aradığım fuarı çok güzel buldum. Fuarda Belediye Başkanımız Şadi Yazıcı’ya kitaplarını da imzalattım” şeklinde konuştu.
Hatice Özden de “Hoşuma giden kitapları aldım. Kitap Fuarlarını çok seviyorum. Arkadaşlarımla kitap fuarını gezmeyi seviyorum” dedi. Kitap okumayı çok sevdiğini belirten Tuğba Balcı ise, “Kitap fuarını çok sevdim, bütün arkadaşlarıma tavsiye ediyorum. Kitap okumak çok güzel ve insanlara hayatı öğrenmesine katkı sağlıyor” ifadelerini kullandı.
Tuzla Çocuk Kitapları Fuarı, Tuzla Marina’da 4 Aralık 2016 Pazar gününe kadar ziyaretçilerine açık olacak.