Tuzla Gençliği, Değerlerini Öğrenerek Yetişiyor

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eğitim ve gençliğe verdiği önemin bir parçası olan Tuzla Belediyesi Değerler Akademisi’nin 2. Eğitim programı, açılış töreniyle başladı.
Tuzla Belediyesi, geçen yıl ilkini gerçekleştirdiği ‘Değerler Akademisi’ projesinin bu yıl ikincisini gerçekleştiriyor. 12-15 yaş arası ortaokul öğrencileri için gerçekleştirilen ve Tuzla Belediyesi Bilgi Evleri tarafından sürdürülen Tuzla Belediyesi Değerler Akademisi’nin açılış programı, İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. İstiklal Marşı ve şehitlerimiz anısına saygı duruşu ile başlayan programda Değerler Akademisi tanıtım videosu ile proje hakkında bilgi verildi. Bilgi Evi öğrencilerinin okuduğu şiirler ve ilahiler dinleyenleri duygulandırdı. Samet Akkaya isimli öğrencinin bağlama çalarak söylediği ‘Ölürüm Türkiyem’ türküsü günün sürprizi oldu. Yazar, şair ve öğretmen Seca Öztürk’ün değerlerimiz ve çocuklar üzerine verdiği seminer ile devam eden program Değerler Akademisine katılanların toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
Tuzla Belediyesi Değerler Akademisi’nde değerler eğitimi, sohbetler, yetkinlik eğitimleri, geziler, gösteriler gibi etkinlikler ve yarışmalar, diksiyon, hitabet, fikir üretme ve projelendirme çalışmaları yer alacak.