Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi, Milli Şairimizi Andı

Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anma programı düzenledi.
Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 81. yıldönümünde İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde düzenlediği programda andı. Programa konuşmacı olarak katılan öğretmen, yazar Musa Yaşaroğlu, M.Akif Ersoy’un aile hayatı ve çocukluğundan kesitlerin yanı sıra örnek kişiliği, çektiği zorluklar, vatan sevgisi ve ömrünün son yılları hakkında bilgi verdi. Yaşaroğlu, “Mehmet Akif Ersoy’un hayatının en güzel manifestosu O’nun şiirleridir. Mehmet Akif Ersoy, hayatı boyunca milli duygularla hareket etmiştir. Şiir meclislerinin aranan adamıydı ve farklı fikirlerdeki insanlar tarafından da sevilen, örnek alınan bir insandı” dedi.
M. Akif Ersoy’un hayatı öğrenciler tarafından beyaz perdede dramatize edildi. “Asım’ın Nesli”, üstadın birbirinden güzel şiirlerini seslendirdi. Program, Milli Şairimizin ruhuna okunan dualarla sona erdi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Mehmet Akif Ersoy’un fikir ve düşüncelerini yaşatan, O’nun hayatı ve eserlerini topluma tanıtan organizasyonlara önem verdiklerini belirterek Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi öğrencilerini tebrik etti.