Tuzla Belediyesi 2. Genç Gönüllüler Ligi’nde “İyilik” Projeleri Yarışacak

Tuzla Belediyesi tarafından düzenlenen “2. Genç Gönüllüler Ligi”, sosyal sorumluluk taşıyan gençlerin iyilik projeleri ile İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde başladı. “Takımını Kur, İyilik Yap” temasıyla lige katılan gençler, 7 hafta boyunca yaptıkları iyiliğin karşılığı ödüllendirilecek.
Tuzla Belediyesi 2. Genç Gönüllüler Ligi, lige katılan takımlar ve öğrencilerin katılımıyla başladı. Açılış programında öğrencilerin önceki yıllarda yapmış oldukları gönüllü faaliyetleri anlatan slayt gösterisi yayınlandı. “Küçük bir çocuğun hayalinde iyilik nasıl şekilleniyor”u anlatan kısa bir tiyatro gösterisinin ardından Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, gençlere hitap etti.

Dr. Şadi Yazıcı, Gençlere Verdiği Önemi Hizmetleriyle Ortaya Koyuyor
Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, ligin toplumumuzda var olan iyiliğin projeler ile gerçekleştirileceğini söyledi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın çocuklar ve gençlere verdiği önemi vurgulayan Özcan, “Tuzla Belediye Başkanımız Sayın Dr. Şadi Yazıcı, gençlere çok önem veriyor. “Önem veriyorum” demek var, bunları yapmak ve icraat ayrıdır. Başkanımız verdiği önemi icraatları, hizmetleri ile ortaya koyuyor. Gönüllülük hareketinin ölçülmesi zordur. Bu tarz yarışmalar ile ölçülebilir hale getirilip gençler arasında tatlı bir yarışma, rekabet konmasıyla bu projenin geçen dönem çok başarılı olduğunu gördük. Bizim toplumumuzda var olan iyilikleri siz burada proje olarak önümüze koyacaksınız. Özellikle gençlerin, yeni nesillerin bugünkü modern şartlarda iyilikleri en güzel şekilde projelendirip getireceğine inanıyorum. Gönlü ile dünyayı fethedebilen gençliğimiz olduğu sürece sırtımızın eğilmeyeceğine inanıyorum. Böyle güzel bir etkinliğe vakit ayırdığınız, heyecanlı bir şekilde iştirak ettiğiniz için sizlere ve ailelerinize çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Tuzla Belediyesi 2. Genç Gönüllüler Ligi’nde takımlara her hafta hedefi ve kapsamı belirlenmiş olan bir sosyal sorumluluk projesi görevi verilecek. Takımlar görevlerini hakem heyetine sunacaklar, heyet kendilerine 1 ila 10 arası puan verecek. 7 hafta sonunda en çok puan toplayan takımlar dereceye girecek ve 31 Mayıs’ta ödüllendirilecek.