Tuzla Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Özel Programı Düzenledi

Tuzla Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü özel programı düzenledi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı programda yaptığı konuşmada “Kadın, ailenin ve toplumun direğidir” mesajını verdi.
Tuzla Belediyesi Orhanlı Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Pınar Bulut, Tuzla Belediyesi Hukuk İşleri Müdürü Figen Şenel, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nda görev alan Kadın Kent Gönüllüleri, Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyeleri ile Tuzlalı kadınlar katıldı. Afrin’de devam eden Zeytin Dalı Harekatı nedeniyle müzik ve eğlencenin yer almadığı programda yazar, gazeteci ve sunucu İclal Aydın, hayata dair sunumu ve şiirleri ile kadınların gününü kutladı. 

Anne Çocuk Eğitim Merkezi Kursiyer Anneleri Yetenekleriyle Göz Doldurdu
Programa katılan kadınlar, Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi kursiyer annelerinin hazırladığı çakıl taşı ve resim sergisini gezdi. Kadınlara gül, kokulu taş ve Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı El Sanatları Komisyonu tarafından ihtiyaç sahibi kadınlara yaptırılan el emeği anahtarlıklar hediye edildi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, İclal Aydın’ın gününü çiçek ve hediyelerle kutladı. Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi kursiyer anneleri de Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı’ya bir buket çiçek hediye etti. 

Yılın 365 Gününe İmza Atmalıyız
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, programda yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajı verdi. “Bizler yılın 365 gününe imza atmalıyız” vurgusunda bulunan Dr. Fatma Yazıcı, “Bu topluma şekil veren bizleriz. Bizim imzamızla, gayretimizle, emeğimizle toplum ve insanlık şekil alıyor. Kendimizi alkışlayalım ve lütfen önemseyelim. Biz Tuzla’da 365 gün bir aradayız. Sadece Kadınlar Günü dolayısıyla değil Gönül Elleri Çarşısı, Kent Konseyi Kadın Meclisi, Sivil toplum kuruluşları ve AÇEM anneleri ile her daim sosyal ve kültürel etkinliklerde birlikteyiz. Birlikte olmaya devam edeceğiz” dedi. 

Dr. Şadi Yazıcı: Her Gününüzün 8 Mart Gibi Geçmesini Diliyorum
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, programda yaptığı konuşmada kadının aile ve toplumdaki önemini vurguladı. Kadınlara “Letafetiyle, nezaketiyle, merhametiyle bizi biz yapan değerli hanımefendilerin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Allah, her gününüzü bugün gibi önem verilerek geçirmenizi nasip etsin” mesajını veren Başkan Yazıcı, medeniyetimizin kadına verdiği değeri şu sözlerle anlattı: “Bizim için kadın, anadır, bacıdır, baştır, taçtır. Kadın toplumun mimarıdır ve dizayn eder. Kadın, hem erkeği hem de kadını yetiştirerek verdiği eğitim ve terbiyeyle toplumun geleceğine etki etmektedir. Bizim medeniyetimizde kadın, erkeğe bir emanettir. Kadının çekip çeviren bir emanet olduğunu da yaşayarak görüyoruz. Kadınlar tarihimizde hep fedakarlıklarıyla yer almıştır. Tarihte öyle konular görürsünüz ki; bir çok zaferin altında kadının imzası vardır”   

Kadın, Ailenin ve Toplumun Direğidir
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, kadını hem çocuk hem de toplumu yetiştirme rolü ile aile ve toplumun direği olarak tanımladı. Başkan Yazıcı, “Kadının sadece 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde değil sosyal ve toplumsal olarak 365 gün hayatın içinde olması, aklıyla, kalbiyle, şefkatiyle, merhametiyle her işe farklı bir anlam katacaktır. Toplumun çekirdeği ailedir. Ailenin yerine başka bir şey koyamazsınız. Ailenin direği ve temel taşı da annedir, kadındır. Toplumun gerçek direği de annedir. Kadınların olduğu ortamda nezaketi görüyoruz. Kadınların olmadığı ortamlarda erkeklerin tavrı, davranışları, tarzları değişiyor. Kadınlar, eksikliği hep hissedilen sevgi ve merhameti tamamlıyor. Çocuğunu yetiştirirken toplumu yetiştiren kadınlarımız için çalışmalarımızı daha da arttırarak sürdüreceğiz. Sizin için herşeyi yapmaya hazırız” dedi.