Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi, Yüzlerce Kursiyeriyle Bahar Festivali Düzenledi

Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi Bahar Festivali, Tuzla Belediye Şelale Eğitim Parkı’nda gerçekleştirildi. Başarılı gençleri ödüllendiren Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Ülkeler arasındaki yarışın artık üniversitelerde, patent bürolarında, kütüphanelerde, sanatta ve sporda olduğu bir dünyadayız. Gelecek nesil kendini iyi yetiştirmezse, ülkemizi altınla bile kaplasak bir anlamı yoktur. O nedenle buna önem veriyoruz, bundan sonra da gençlerle çalışmaya devam edeceğiz” mesajı verdi.
Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi, Bahar Festivali’nde eğlenceli oyunlar ve müzik eşliğinde güzel bir gün geçirdi. Kareoke yarışmasında grup ve solo şarkıları söylemeye çalışan gençler, keyifli zaman geçirdi. Gençler, Şelale Eğitim Parkı’nın farklı alanlarında canlı langırt, sumo güreşi gibi oyunlar oynadı. Gaz ile şişen balon patlamadan sorulan sorulara doğru cevaplar vermek için uğraşan gençler, heyecanlı saatler yaşadı.

Gençlerin Başarısı Ödüllendirildi
Bahar Festivali’nde voleybol, basketbol, futsal turnuvalarında başarılı olan öğrenciler adına sembolik ödül töreni düzenlendi. Voleybolda şampiyon olan bayan takımının oyuncularına ve basketbolda başarılı olan genç erkek sporculara madalyalarını Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı verdi.
Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi’nden eğitim alarak bu yıl mezun olan gençleri temsilen 5 öğrenci, sertifikalarını Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın elinden aldı.

 
Global Düşünüp Yerel Uygulamak Durumundayız
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, madalya ve sertifika töreninin ardından gençlere seslendi. Başkan Yazıcı, “Mezun olan, çeşitli yarışmalarda başarılı olan gençlerimizi tebrik ediyorum. Burada çok başarılı performans sergileyen gençlerimizi de tebrik ederek başarılarının devamını diliyorum. Bu işi anlamlandıran ve farklı bir mana katan, buraya katılan gençlerdir ve onları yetiştiren aileleridir. Biz bu makamları onlara bırakacağız, onlar bizden aldıkları bayrağı devam ettirecekler. Ülkeler arasındaki yarışın artık üniversitelerde, patent bürolarında, kütüphanelerde, sanatta ve sporda olduğu bir dünyadayız. Biz artık global düşünüp yerelde uygulayarak birey olarak bunu tam yaşamak zorundayız. Aksi takdirde dünyadaki yarışı kaybederiz. Gelecek nesil kendini iyi yetiştirmezse, ülkemizi altınla bile kaplasak bir anlamı yoktur. O nedenle bizler buna önem veriyoruz, bundan sonra da gençlerle çalışmaya devam edeceğiz. Onlarla beraber olmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.


Tuzla Gençliğinden Başkan Yazıcı’ya Teşekkür
Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi kursiyerleri, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya bir buket çiçek vererek teşekkür etti.
Anneler Günü’nde gerçekleştirilen festival, günün önemine dikkat çeken etkinlikler ile devam etti. Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi öğrencileri, “Anneler günü kutlu olsun, sizi çok seviyoruz” mesajını işaret dili ile anlattı. Gençler, şarkılarını işaret dili ile söyledi.
Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi mezun ve kursiyerlerini müzik grupları ve korolar, konserleri ile arkadaşlarını eğlendirdi. Taekwondo kursiyerleri de gösterileriyle nefesleri kesti. Festivalde yapılan çekilişte hem kursiyer hem de izleyicilere powerbank, tablet, bisiklet, paten ve fotoğraf makinesi hediye edildi.
Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi Bahar Festivali, Color Up festivalinde yüzlerce gencin organik boyalarla gerçekleştirdiği renk cümbüşü ile sona erdi.