Başkan Yazıcı, “Gençlerin Gelecekten Beklentisi”ne 3 Formül Sundu

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, yeni sezonun ilk “Başkan Gençlerle Buluşuyor” programında “Gençler Gelecekten Ne Bekliyor?” sorusuna bilgi ve tecrübesiyle yanıt verdi. Başkan Yazıcı, beklentilerini belirleme aşamasındaki gençlere umut, mücadele ruhu ve bilgiyi 3’lü formül olarak sundu.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Belediyesi Yayla Gençlik Merkezi’nde Bilal Eren’in moderatörlüğünde düzenlenen söyleşide gençlerle tavsiyelerini paylaştı, sorularını yanıtladı. Gençlerin geleceğini şekillendirmesindeki temellere umut, mücadele ruhu ve bilgiyi koyan Başkan Yazıcı, “Hayat bir yarıştır. Seni geçeni daha çok çalışarak geçmek zorundasın. Karalayarak, aşağıya çekerek geçmek dünyanın en eski metodudur ama gayret ederek, çalışarak yükselmek için çok çalışmak zorundayız. Çalışmadan O’ndan daha yüksekte olmaya çalışmak da haksızlıktır” dedi.

Hayaller de Umutlarla Birlikte Gelişir
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, gençlerden şartlar ne olursa olsun umutlarını yitirmemelerini istedi. Başkan Yazıcı, “İnsanlar umudunu neden kaybeder? Kültürel, bireysel, devlet olarak, evrensel değerler açısından dünyanın en kötü ülkesini söyleyin ama içinden parlak, başarılı insanlar çıkıyor. Bunu nasıl başarıyorlar? Çalışarak. Her şeyi dışarıdan, başkasından beklemek yerine insan kendi bireysel gayret ve çabası, yeteneği ile başarılı olabilir. Şartlarınız ne olursa olsun bütün imkan ve şartlarınızı bu hedefe doğru götürmeniz lazım. Siz istemediğiniz sürece hiçbir şey olduğu gibi kalmak zorunda değil. Şartlar ve koşullar ne olursa olsun içinizde umutsuzluk olmamalı. Umutsuzsanız ya içinizdeki gücü, kudreti kullanmak ya da başarmak gibi bir niyetiniz yoktur. Geleceğe dair umut ederek hayal kurabilirsiniz. Hayaller de umutlarla beraber gelişir. Ve o hayalinizi gerçekleştirmek için çalışırsınız. Başaramayabilirsiniz ama hiç denememek baştan kaybetmek demektir.” diye konuştu.

Mücadele Ruhunuzu Kaybettiğiniz An Bitersiniz
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, konuşmasının devamında mücadele ruhunun önemini şu şekilde vurguladı: “Kendinize güvenin. Her insanın mücadele ruhunun olması lazım. İstemek ya da istememek, mücadele etmek ya da mücadele etmemekle alakalı bir şey. Mücadele ruhunuzu kaybettiğiniz an bitersiniz. Hedefiniz koyun. “Ben şu olmak istiyorum” deyin, hayallerinizi geniş tutun ve bundan da hiçbir zaman vazgeçmeyin”

Biliyorsan Sana Her Yerde İş Var
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, umut ve mücadele ruhuyla kazanılması gereken bir diğer olgunun bilgi olduğunu vurguladı. Bilginin en önemli güç olduğunu belirten Başkan Yazıcı, “Bilgi güçtür. Bunu elde etmek içinde çalışacaksınız. “Ne olursa olsun yaparım” diyen bir kişiye iş bulmak çok zor. Bir işi çok iyi bilen insan tercih edilir. Bu da çalışmakla mümkündür. Bilmez ve çalışmazsanız güçsüz kalırsınız. Gücün en önemlisi bilgi gücüdür.
Bilen bir insan en güçlü olandır. Bundan emin olun. Liyakata önem vermeyen bir millet veya bir kurum eninde sonunda batmaya mecburdur. Bunu çok net söylüyorum. Siz işinizde iyi olduktan sonra milletiniz, ırkınız ne olursa olsun bilgili adamı alıp o işin başına koyarlar. Dünyada bilgili adamı kabul edecek çok yer var. Biliyorsan her yerde sana iş vardır” şeklinde konuştu.

Bu Çağda İstekli Olduktan Sonra Her Şeyi Zorlayabilirsiniz
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, umut, mücadele ruhu ve bilgi temeliyle kurduğu konuşmasına beklentilerini karşılayan bir gencin gelişimi konusuyla devam etti. Hayatın bir yarış olduğunun altını çizen Başkan Yazıcı, “Üniversiten mezun olurken bir meslek ve onun belli prensiplerini, teknik kurallarını ve bilgilerini alırsınız. Bir meslek öğrenip diploma alırsınız size o meslekle ilgili şeyler öğretilir. Bunu öğrenip öğrenmemek sizinle alakalı bir konudur. O meslekte iyi olma sizin o mesleğe duyduğunuz ilgiyle beraber yüksek lisans ve doktora programlarında belli olur. Kendinize bir alan belirlerseniz ve eğer gerçekten öğreniyorsanız işte orada en iyi olursunuz. Öğrenci istekli olduktan sonra -hele bu çağda- her şeyi zorlayabilirsiniz. Öğrenmek böyledir. Zorlayacak, gayret edecek, çalışacaksınız. Bunun başka yolu yok. Hayat bir yarıştır. Seni geçeni daha çok çalışarak geçmek zorundasın. Karalayarak, aşağıya çekerek geçmek dünyanın en eski metodudur ama gayret ederek çalışarak yükselmek için çok çalışmak zorundayız. Çalışmadan O’ndan daha yüksekte olmaya çalışmak da haksızlıktır” ifadesini kullandı.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, gençlerin eğitim ve istihdamla ilgili sorularını da yanıtladı.