Necmettin Nursaçan, Tuzla Halkıyla “Gönül Sohbetleri”nde Buluştu

Diyanet İşleri Eski Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, “Gönül Sohbetleri” programında Tuzla halkıyla buluşuyor. Peygamberimizin (SAV) Aynasında Birlik ve Kardeşlik isimli ilk söyleşiye Tuzla halkı yoğun ilgi gösterdi.
Tuzla Belediyesi Şifa Kültür Merkezi’nde düzenlenen söyleşide salonda boş yer kalmadı, ayakta kalan katılımcılar merdiven basamaklarına oturarak söyleşi programını takip etti. Söyleşisinde ailenin önemi, birlik ve beraberlik, hoşgörü, kardeşlik konularını işleyen Diyanet İşleri Eski Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, kendisini Tuzla halkı ile buluşturan ve faydalı programların gerçekleşmesine vesile olan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür etti.

Ailede Ahenk Bozulursa Dünya Bozulur
Necmettin Nursaçan, konuşmasında ailenin dinimizdeki önemine vurgu yaptı. Nursaçan, “İslam’da yuvada baba güneş, ana ay, çocuklar da yıldızlar mesafesindedir. Şu vücudumuzun en küçük canlı parçasına ne deniliyor? Hücre. Hücrelerin arasına Allah ahenk koymuş. O ahenk bozulursa adına kanser diyorlar. Aile arasında da bu ahenk bozulursa dünya bozulur. Peki ailenin temelinde ne olmalı? Sevgi, saygı, sabır ve sadakat olmalı. Aile sağlamsa millet sağlam, aile çürükse millet çürük” dedi.
Türk-İslam tarihinin zaferlerle dolu olmasının temelinde yatan sebebin aile bağının parçalanmaz bütünlüğü olduğunu ifade eden Nursaçan, ailenin yok olması ile milletlerin yok olacağını belirtti.
Söyleşiye katılan vatandaşlar, organizasyon nedeniyle Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür etti.